dilluns, 27 de juny del 2011

Reflexió de Segon!


Aquest segon any ha estat diferent. Aquest any ha estat més dinàmic (sobretot per l’assignatura de música) i se’ns ha convidat molt a la reflexió (assignatura de socioemocional, psicologia). A més a més, hem consolidat grups de treball, els hem pogut unir més, fortificar-los, aportant cada membre el seu toc personal i allò que millor sap fer en benefici del grup.

Per altra banda, en relació amb la construcció d’aquest bloc d’aprenentatge, de l’e-portafoli, puc dir que aquest any he anat escrivint més coses, pujant documents, vídeos, fent presentacions i reflexions, gràcies al rodatge que hem adquirit de l’any passat i per l’ànim, les ganes de fer coses noves, d’innovar, de mostrar el treball que fas dia a dia, no només d’aspectes acadèmics de la universitat sinó que també musicals o reflexions del dia a dia en situacions quotidianes. Aspectes de la vida que vols recollir i que en quedi constància i que no es perdin, a més de poder compartir-los amb altres persones i així intercanviar informació, experiències i emocions per tal d’apropar-nos més, de facilitar la convivència i el treball dels altres.

Aquest any hem aprés a utilitzar més eines pel bloc: el Glogster (elaborar un pòster digital on pots fer la decoració del pòster al teu gust, escriure, posar fotos, enllaçar vídeos,... només té un parell de inconvenients: no es poden penjar presentacions powerpoint i els accents i d’altres caracters no funcionen); el mobile-learning (que no és una eina directa pel bloc sinó que és la idea que en qualsevol moment podem trobar aspectes de la vida quotidiana per treballar amb els infants, oportunitats d’aprendre, i poder plasmar-ho i penjar-ho gràcies a les noves tecnologies que ens permeten estar connectats i, com he dit abans, compartir i intercanviar la informació i les experiències amb facilitat i rapidesa ); el Voki per fer presentacions de veu als blocs, canviar més aspectes formals del bloc com ara el tipus de lletra, el fons, etc. ; el google docs (por compartir un document amb altres usuaris que es pot anar modificant on-line), i d’altres eines.

Per altra banda veig que queda molt per aprendre, cosa molt bona perquè sempre es pot millorar. Un dels aspectes que crec que s’ha de millorar és el feed-back, hi ha molt poca resposta als blocs (en general) i pareix com que només la persona que escriu el bloc el llegeix, i es una pena ja que n’hi ha de molt interessants. Això m’agradaria mirar-ho per canviar el proper any, potser posant un xat al bloc. També, un altre aspecte que no afavoreix el seguiment del bloc és el factor temps. Una vegada més m’he trobat una mica saturada, angoixada, perquè volia posar-me al bloc però això em requereix molt de temps ja que quan busques o penges alguna cosa, ho vols fer bé: documentat-te, buscant enllaços, bibliografia, fotos, vídeos, etc. i fer una bona reflexió. És per això que penso que el bloc s’ha de fer quan tinguis temps perquè sinó no sortirà tan bé com voldries que sortís.

Per tant, només aclarir i reafirmar que aquest any ha estat positiu, he estat més motivada i estic il·lusionada per continuar aprenent el proper any, espero que juntament amb les meves companyes i la nostra tutora que ens anima moltíssim a continuar en aquesta tasca que és una capsa de sorpreses per a totes nosaltres.

Fins aviat!

4 comentaris:

  1. Hola, Marta!
    Sembla que na Nieves té problemes per fer-te el seu comentari... estic fent una prova, després ho pots borrar si vols
    Com va l'estiu? Esper que bé!
    Fins aviat,
    Gemma

    ResponElimina
  2. L'estiu molt bé! Una mica saturada... estic terminant la meva reflexió del curs perquè tinc molt poc temps per fer-la, entre unes coses i altres, crec que la propera setmana estarà ja penjada.

    Fins aviat!

    ResponElimina
  3. Hola Martaaa!!

    Ja sap que m’encanta tot el que fas i el bloc no és una excepció. T’he dic això no perquè t’ho hagi de dir, sinó perquè ho penso de veritat. M’encanta l’amor i la passió amb que escrius totes les teves notícies. Es nota que t’agrada i que li dediques tot el temps que pots (que ja sabem que en el teu cas és una mica difícil per tot el que fas..! jejejej).

    Un aspecte que m’agrada molt del teu bloc, és que hi afegeixes moltes notícies personals teves com per exemples la gran notícia del naixement del teu nebot, documentació sobre el teu personal learning i els de les teves germanes com ara el vídeo dels bitxos, els teus concerts de música amb els quals estic impressionada, els vídeos dels balls de la boda del teu germà, els vídeos imitant CSI, entre moltes altres coses! jeje tot això ens ajuda a conèixer-te una mica més a fons i la gran persona que hi ha al darrere d’aquestes línies.

    També t’he de donar personalment les gràcies. Gràcies per tot el que fas pel grup, per tots els blocs, movie makers, glogsters, power points i moltes altres eines que tan bé controles i que t’encarregues tu per potenciar allò que millor saps fer; emprar les TICs! Jejejejej que sàpigues que ets una ciberfreak i que ho fas super bé!

    Finalment, t’he de fer una proposta de millora per tant, encara que tot està genial..jejej!, et faria una recomanació a nivell estètic per tal que hi posis més atenció als fons dels blocs perquè siguin més vistosos tu que saps trobar-ne tants.

    Un petó molt gran i que tinguis un bon estiu!!

    ResponElimina
  4. Bona tarda,
    Marta, primer de tot, com na Nieves, et diu, l'enhorabona per la feina que fas, tan bona i tan pionera sempre en molts d'aspectes.
    M'alegra molt el fet que has anat documentant més aprenentatges teus durant aquest curs, tant de la teva formació formal com d'altres reflexions en entorns més informals. D'això es tracta, que l'eportafoli reflecteixi tots els teus aprenentatges, i a més que sigui l'activitat que uneixi totes les teves activitats que t'ajuden en la construcció de la teva identitat docent.
    Però a més, crec que ens aportes serenitat a tots i totes. En la teva bona actitud, sempre oberta a aprendre noves aplicacions, ens demostres que la tecnologia és una eina per aprendre i gaudir d'aprendre més i millor.
    Enguany has investigat tu noves eines, més enllà de les que hem s'han mostrat al projecte, i ja tens tota l'autonomia per seguir aprenent i descobrint i mostrant nous camins.
    El meu repte per tu és que segueixis així, esfornçant-te per fer nous aprenentatges i que els segueixis compartint amb generositat amb la resta.
    Bon curs i ànims, que seguim...
    GEmma

    ResponElimina